Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Svévolně mu odstranili cestu. A příběh ošizené seniorky

Záhady Josefa Klímy: Těžce se zranila při nehodě trolejbusu. Rozkopali mu příjezdovou silnici v rozporu se stavebním povolením. A glosa Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Pro Antonii Královou se stal 1. duben 2019 osudným. Když toho dne nastupovala na brněnské ulici do trolejbusu, žádnou špatnou předtuchu neměla. Jela zrovna do centra, když došlo k nehodě trolejbusu s tramvají. Při srážce utrpěla těžká zranění a několik měsíců byla v nemocnici. Mezitím probíhala jednání s pojišťovnou. Ta zranění Antonie Králové nakonec ohodnotila šestimístnou částkou. Jaké ale bylo její překvapení, když zjistila, že jí pojišťovna snížila konečnou částku o 20 procent. Prý proto, že je starší více než 70 let. Proč se seniorka cítí ošizená? Zjistíte víc v reportáži Josefa Klímy.

Druhá reportáž pojednává o svévolném odstranění silnice, aniž by o tom majitel věděl. Rodina Urbanových vlastní pozemek v Benešově přiléhající k silnici z Prahy do Českých Budějovic. Pozemek je určený k podnikání a v minulosti na něm bylo zahradnictví. Urbanovým při nedávných úpravách hlavního tahu někdo odstranil část silnice, kterou bylo možné k jejich pozemku přijet. Stalo se tak v rozporu se stavebním povolením, tvrdí Urbanovi. Kdo odstranil svévolně silnici a proč? Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil právník a pedagog Jiří Přibáň.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované