Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Věřila svému právníkovi a naletěla. A spor o cyklopark

Záhady Josefa Klímy: Věřila svému právníkovi a naletěla. Spor o cyklopark. A glosy Jiřího Přibáně a Báry Nesvadbové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Miroslava Dlouhá se rozváděla se svým manželem. Domluvila se s ním, že může dál obývat její byt. Bývalý muž ale po čase přestal platit nájem i výživné na syna, dluhy začaly narůstat. Když exmanžel přišel k dědictví, obrátila se na advokáta, aby peníze pro ni i syna vymohl. Advokát však v její věci neudělal zhola nic, naopak promeškal, co se dalo. Konfrontovali jsme advokáta. Existuje vůbec šance, že se Miroslava Dlouhá dočká svých peněz? Zjišťovala Petra Majerová.

Druhá reportáž pojednává o sporném cykloparku. Martin Šimák je soukromý zemědělec z Kytína. Od roku 2017 je ve sporu s obcí. Tvrdí, že vedení Kytína kvůli stavbě cykloparku zničilo vzácnou přírodní lokalitu v jeho sousedství. Areál navíc podle něj vyrostl v Kytíně v rozporu s územním plánem, v rozporu se stavebním zákonem. Je Martin Šimák jen „potížista“, který ve svém sousedství nechce dětské hřiště a hasičské zábavy, anebo se vedení Kytína nevýhodně zbavuje obecního majetku a poškozuje přírodu? Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojili právník a pedagog Jiří Přibáň a spisovatelka Bára Nesvadbová.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované