Hlavní obsah

Alec Baldwin znovu čelí obvinění za neúmyslné zabití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Alec Baldwin čelí už potřetí obvinění z neúmyslného zabití. Ilustrační fotografie.

Reklama

Velká porota v Novém Mexiku obvinila herce Aleca Baldwina z neúmyslného zabití kameramanky Halyny Hutchinsové. Tamní prokurátoři oznámili, že vyšly najevo další skutečnosti. Aby ke střelbě došlo, herec musel stisknout spoušť.

Článek

Alec Baldwin opět čelí obvinění z neúmyslného zabití kvůli smrtelné střelbě na filmovém place v říjnu 2021. Předchozí obvinění proti herci, který je držitelem ceny Emmy, byla stažena loni v dubnu, pouhé dva týdny před zahájením trestního řízení.

Teď ale velká porota v Novém Mexiku Baldwina znovu obvinila. Místní prokuratura totiž provedla další forenzní testy zbraně, ze které měl herec střílet. Jeho právní zástupci pro BBC uvedli, že se „na den u soudu těší“.

Pětašedesátiletý Baldwin si před natáčením scény pro připravovaný western Rust trénoval střelbu z pistole Colt ráže 45. Zbraň však vystřelila a smrtelně zasáhla 42letou kameramanku Halynu Hutchinsovou. Výstřel rovněž poranil režiséra Joela Souzu. Herec opakovaně tvrdil, že spoušť nestiskl. Baldwin prý také netušil, že zbraň obsahuje ostré náboje.

Zvláštní prokurátoři v Novém Mexiku však v říjnu uvedli, že poté, co pověřili forenzní experty rekonstrukcí zbraně, která byla během testování Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) rozbita, vyšly najevo „další skutečnosti“. K incidentu mohlo prý dojít pouze v případě, že byla stisknuta spoušť.

„Ačkoli Alec Baldwin opakovaně popírá, že by stiskl spoušť, vzhledem k testům, zjištěním a pozorováním, která jsou zde uvedena, musela být spoušť stisknuta nebo zmáčknuta natolik, aby se uvolnilo plně napnuté nebo zasunuté kladívko důkazního revolveru,“ uzavřeli svou zprávu.

Dvanáctičlenná porota měla nové důkazy k dispozici už ve čtvrtek, obžaloba byla vydána v pátek. V případě odsouzení hrozí Baldwinovi až 18 měsíců vězení. Obžalobě z neúmyslného zabití čelí nejen Baldwin, ale také Hannah Gutierrezová-Reedová, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní a která stejně jako Baldwin sdělila, že se cítí nevinná.

Reklama

Související témata:

Doporučované