Hlavní obsah

Český basketbalista Satoranský mění v NBA tým, míří do Portlandu

Foto: Profimedia.cz

Tomáši Satoranskému se v dresu Pelicans přiliš nedařilo.

Reklama

Satoranský se stal součástí výměny několika hráčů mezi týmy Portland Trail Blazers a New Orleans Pelicans.

Článek

Dle zpráv sportovního webu ESPN, jenž odkazuje na své zákulisní zdroje, odchází český reprezentační rozehrávač Tomáš Satoranský z týmu New Orleans Pelicans do Portlandu Trail Blazers. Český zástupce v zámořské NBA mění angažmá již potřetí za dobu svého působení v soutěži. Jeho přestup je součástí rozsáhlé dohody mezi oběma týmy, která zahrnuje výměnu několika hráčů či právo volby v draftu. Kluby zatím informace nepotvrdily.

Třicetiletý Satoranský působí v zámoří od roku 2016. První tři sezony odehrál za Washington Wizards. Před necelými třemi lety přestoupil do Chicaga Bulls, kde podepsal tříletý kontrakt s ročním platem 10 milionů dolarů, což z něj udělalo nejlépe placeného českého sportovce, ale před startem tohoto ročníku byl vyměněn do New Orleans.

V týmu Pelicans se mu však příliš nedařilo a tomu odpovídaly i jeho statistiky. V tomto ročníku nastoupil k 32 duelům a nasbíral v průměru 2,8 bodu, dva doskoky a 2,4 asistence na zápas. Horší statistiky měl jen ve své debutové sezoně 2016/17. Během ledna se objevil pouze ve dvou zápasech a v tom posledním 25. ledna vyšel střelecky naprázdno. Průměrně odehrál v New Orleans 15 minut na zápas.

Součástí dohody obou týmů byla výměna celkem sedmi hráčů. Nejdůležitější akvizicí pro New Orleans je portlandský střelec C. J. McCollum, který byl společně s Damianem Lillardem hlavním tahounem Portlandu. Do týmu Trail Blazers odchází vedle Satoranského také Nickeil-Alexander Walker, Josh Hart a Didi Louzada. Portland získal od Pelicans také právo volby v prvním kole draftu a dvě volby ve druhém kole. Do New Orleans zamíří vedle McColluma ještě Larry Nance a Tony Snell.

Na postu rozehrávače v Satoranského novém angažmá má svou stálou pozici americký reprezentant a hvězda NBA Damian Lillard. Ten je však v současnosti na marodce a jeho návrat lze, dle vyjádření klubu, očekávat přibližně za 6 až 8 týdnů. Portlandu nyní patří jedenácté místo v Západní konferenci, přičemž tým Pelicans je ve stejné konferenci o příčku výše.

Reklama

Související témata:

Doporučované