Hlavní obsah

Fotky: Hodiny pro Fialu od Joea Bidena ukazují český i americký čas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

aktualizováno •

Návštěva Petra Fialy v USA skončila. Kromě návštěvy Bílého domu se stihl podívat také na hokej nebo do amerického Kongresu. Podívejte se na dva americké dny českého premiéra.

Reklama

Článek

/Od naší zvláštní zpravodajky ve Washingtonu./

+22

Více o návštěvě Petra Fialy ve Washingtonu

Reportáž z Bílého domu: Schůzka Petra Fialy v Bílém domě skončila. Joe Biden ocenil zejména českou pomoc Ukrajině a podle premiéra se vyznal z velmi vřelého vztahu k Česku.

Reportáž z Kongresu: Petr Fiala v americkém Kongresu jednal s předsedou Sněmovny reprezentantů i dalšími politiky. Schůzka proběhla v době, kdy se v USA mluví o brzkém odblokování pomoci Ukrajině. Ohledně toho je prý premiér mírně optimistický.

Rozhovor s poradcem pro národní bezpečnost Tomášem Pojarem. Jakmile bylo jasné, že se český premiér Petr Fiala (ODS) podívá do Bílého domu, přistála mu v „poště“ i pozvánka do sídla americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) na jednání s jejím ředitelem Williamem Burnsem. Na to se předseda vlády dostavil v pondělí dopoledne spolu se šéfy tří českých tajných služeb.

Fotografie: Program dvoudenní návštěvy Petra Fialy v USA je poměrně nabitý. Kromě návštěvy Bílého domu během prvního dne absolvoval jednání v CIA i společenský večer na české ambasádě.

Grafika: 132 pokojů, 35 koupelen, 28 krbů, osm schodišť, tři výtahy a jeden prezident, který stojí v čele jedné z nejmocnějších zemí světa. Zhruba takhle by se dal řečí čísel shrnout ikonický Bílý dům ve Washingtonu, do kterého dostal pozvání český premiér Petr Fiala (ODS).

Fotografie: Petr Fiala se stal po pěti letech prvním českým politikem, který se podíval do slavné Oválné pracovny.

Rozhovor s americkým velvyslancem v Česku Bijanem Sabetem: Setkání v Bílém domě je skvěle načasované, osobně se na něj těším a vím, že prezident se těší také, řekl pro Seznam Zprávy. Témat k diskuzi má prý dvojice politiků dost.

Reklama

Doporučované