Hlavní obsah

Charita WCK v pondělí obnoví dodávky potravinové pomoci do Pásma Gazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: World Central Kitchen/WCK.org

José Andrés, zakladatel charity World Central Kitchen.

Reklama

Charita WCK, která organizuje dodávky humanitárních zásob, obnoví svoji činnost v Pásmu Gazy v pondělí. Svoje aktivity zastavila před necelým měsícem, když Izrael na její humanitární konvoj zaútočil.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Potravinová charita World Central Kitchen (WCK) v neděli oznámila, že od pondělí obnoví své operace v Pásmu Gazy, informuje agentura Reuters. WCK své působení v Pásmu Gazy pozastavila po izraelském vzdušném úderu, při kterém 1. dubna přišlo o život sedm jejích zaměstnanců.

Před pozastavením operací WCK od začátku války v říjnu v Pásmu Gazy rozvezla 43 milionů jídel, což podle ní představovalo 62 procent z veškeré pomoci od mezinárodních neziskových skupin na místě.

WCK uvedla, že má 276 kamionů s osmi miliony jídly, které jsou připraveny přivézt do Pásma Gazy pomoc přes přechod v Rafahu na hranici s Egyptem. Další kamiony s pomocí, které může poslat do Pásma Gazy, má WCK v Jordánsku.

„Humanitární situace v Pásmu Gazy je nadále zoufalá,“ uvedla zástupkyně charity Erin Goreová. „Obnovujeme naše operace se stejnou energií a důstojností a budeme se soustředit na nasycení co největšího počtu lidí,“ dodala.

Reklama

Doporučované