Hlavní obsah

Čtyři lidé zahynuli po zřícení restaurace na Mallorce, zraněných jsou desítky

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři ohledávají trosky zřícené restaurace.

aktualizováno •

Dalších 16 lidí je zraněných. Neštěstí se stalo kolem osmé hodiny večer, jeho příčiny zatím nejsou jasné.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Po zřícení části budovy přímořské restaurace v letovisku Playa de Palma na španělském ostrově Mallorca ve čtvrtek večer zemřeli nejméně čtyři lidé. Dalších až 27 lidí je zraněných. Informoval o tom server Ultima Hora a agentura Reuters.

Neštěstí se stalo kolem osmé hodiny večer, jeho příčiny zatím nejsou jasné. Předpokládá se, že několik dalších lidí zůstalo uvězněno v místě, kde se nacházela plážová restaurace Medusa Beach Club, která se nachází na pobřežní promenádě letoviska Playa de Palma, které leží u hlavního města ostrova Palma.

Na místě je množství sanitek i hasiči. Zamířili tam psychologové, píše Reuters.

Podle informací španělských médií se z neznámých příčin zřítila terasa dvoupatrové restaurace. Agentura Reuters píše o zřícení střechy.

Jeden z hasičů popsal místním novinám Ultima Hora scénu jako „noční můru“. Dodal, že když jeho tým dorazil na místo, lidé plakali a křičeli, když stáli kolem trosek navršených na podlaze.

Šéf místních hasičů Eder García médiím řekl, že většina lidí postižených zřícením byli cizinci a turisté, uvedl deník El Pais. Mallorca je turisty oblíbený středomořský ostrov.

Doporučované