Hlavní obsah

Depardieu není první. Obvinění ze sexuálního násilí čelila řada dalších slavných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Komik Bill Cosby v minulosti strávil nějaký čas ve vězení.

Reklama

Bill Cosby, Harvey Weinstein, Kevin Spacey či P. Diddy. To je jen několik z řad celebrit, které se dostaly do centra zájmu kvůli obvinění ze sexuálních zločinů.

Článek

Francouzská policie v pondělí ráno zadržela Gérarda Depardieu. Důvod? Obvinění ze sexuálních napadení dvou žen, jichž se měl dopustit během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.

Známý herec, který proslul i coby obdivovatel Vladimira Putina, je zatím poslední ze známých osobností, jež se dostaly do hledáčku policie.

Symbolem hnutí #MeToo se stala kauza Harveyho Weinsteina, kterého soud v Los Angeles potrestal 16 lety žaláře. Rozsudek v druhém z případů - v New Yorku - soud minulý týden zrušil a nařídil nový proces.

Za mřížemi už pobývá zpěvák R. Kelly, jehož soud za zneužívání nezletilých potrestal desítkami let vězení. Verdikt 30 let až doživotí si loni vyslechl herec Danny Masterson, který se podle soudu dopustil dvou znásilnění.

Případů je mnohem víc a netýkají se jen zámoří. Podívejte se, kdo v posledních letech čelil podezření ze sexuálního násilí, a to i v Česku.

+8

Reklama

Doporučované