Hlavní obsah

Finská premiérka se omluvila za fotografii z večírku, kde jsou obnažené ženy

Foto: Profimedia.cz

Marinová se v prosinci 2019 stala nejmladší úřadující šéfkou vlády na světě, vede vládu s velkým podílem žen ve vedení jednotlivých ministerstev.

Reklama

Finská premiérka Sanna Marinová znovu čelí kritice kvůli svým soukromým aktivitám. Krátce poté, co se na internetu objevilo video, na kterém premiérka tančí, společnost pobouřil kontroverzní snímek z jejího večírku.

Článek

Finská premiérka Sanna Marinová se v úterý omluvila za kontroverzní snímky ze svého večírku, na kterých pózují dvě polonahé líbající se ženy s nápisem Finsko zakrývajícím ňadra. Informovala o tom agentura Reuters.

„Podle mého názoru je ta fotografie nevhodná. Omlouvám se za ni. Takový snímek se fotit neměl, ale jinak se na tom setkání nic mimořádného nedělo,“ řekla novinářům šestatřicetiletá Marinová. Fotografie vznikla na červencovém večírku, kdy premiérka do svého oficiálního sídla po hudebním festivalu pozvala skupinu přátel. „Dali jsme si saunu, plavali a trávili spolu čas,“ dodala.

Před týdnem šéfka finské vlády rozbouřila veřejné mínění videem, které ji zachytilo, jak divoce tančí, a Marinová pak kvůli němu podstoupila test na drogy.

Finská veřejnost je rozdělená v názoru na to, zda je vhodné, aby se vrcholná politička ve svém volném čase takovým způsobem bavila. Část lidí ji podporuje a domnívá se, že premiérka ukazuje, jak lze politickou kariéru skloubit se soukromým životem. Kritici naopak upozorňují, že podobné soukromé aktivity mohou Marinovou kompromitovat a vypovídají o jejím špatném úsudku.

Marinová se v prosinci 2019 stala nejmladší úřadující šéfkou vlády na světě, vede vládu s velkým podílem žen ve vedení jednotlivých ministerstev.

Reklama

Související témata:

Doporučované