Hlavní obsah

Italský trajekt u Řecka stále hoří, pátrá se po dvanácti lidech

Foto: ČTK

Požár na palubě italského trajektu stále nemají hasiči pod kontrolou.

Reklama

Poblíž řeckého ostrova Korfu i přes úsilí hasičů stále hoří italský trajekt, pátrá se po dvanácti řidičích kamionů. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

Požár na palubě lodi Euroferry Olympia italské společnosti Grimaldi vypukl v pátek za úsvitu, dvě hodiny po vyplutí z řeckého města Igumenitsa. V pátek bylo zachráněno 278 lidí, uvedla dnes řecká pobřežní stráž. Stále se podle ní pohřešuje 12 řidičů kamionů, devět Bulharů a tři Řekové.

Incident se vyšetřuje. Podle několika shodných prohlášení se mohl požár rozšířit z jednoho nákladního vozu zaparkovaného v nákladovém prostoru.

Na palubě s černými pasažéry

Řidiči kamionů dnes v rozhovoru s televizí ERT uvedli, že někteří z nich raději spí ve svých vozech než v přeplněných kabinách trajektů.

Dva Afghánci z řad zachráněných nebyli na seznamu cestujících, sdělila pobřežní stráž agentuře AFP. To vyvolává obavy, že na hořícím trajektu mohou být další černí pasažéři.

Nejméně deset evakuovaných bylo hospitalizováno s dýchacími problémy a lehkými zraněními, uvedla řecká státní televize ERT. Italská společnost dříve informovala o dvou hospitalizovaných.

Společnost Grimaldi sice v pátek večer uvedla, že požár na palubě je „pod kontrolou“, ale hasiči to dnes ráno nepotvrdili.

Reklama

Související témata:

Doporučované