Hlavní obsah

„Klimatický zločinec.“ Kampaň republikána Rona DeSantise narušují aktivisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Andrew Cline, Shutterstock.com

Ron DeSantis je jedním ze současných kandidátů na amerického prezidenta. Ilustrační fotografie.

Reklama

Kampaň republikánského kandidáta na prezidenta a floridského guvernéra Rona DeSantise narušují aktivisté. Podle politika jsou podobné protesty „odrazem toho, co je špatně s vysokoškolským systémem“.

Článek

Floridský guvernér a republikán Ron DeSantis přijel pár dní před republikánskými primárkami v rámci své kampaně do státu Iowa. Jeho včerejší projev tam ale narušovali tři protestující, informuje server Politico. Jeden z nich držel na pódiu transparent, podle kterého je DeSantis „klimatický zločinec“.

Guvernérova ochranka ho následně odklidila z pódia a vyvedla ven. Šlo zřejmě o aktivistu spojeného s neziskovou organizací Sunrise Movement, jejímž cílem je boj proti klimatickým změnám. Protestující guvernérovu devadesátiminutovou akci narušili hned několikrát.

„Tohle je odrazem toho, co je teď s vysokoškolským systémem špatně,“ reagoval DeSantis poté, co jeho ochranka zasáhla. Guvernérovo vystoupení se konalo v restauraci, na místě byly stovky lidí. Po skončení akce DeSantis řekl novinářům, že nehodlá „nechat tyhle otupělé cvoky, aby se vrhli na pódium nebo dělali něco podobného“. Dodal, že na normální, uctivé otázky rád odpoví.

DeSantisova čtvrteční akce nebyla první, kde se guvernér setkal s protesty. Začátkem týdne ho během diskuze pro Fox News přerušil aktivista, který skandoval „už žádné peníze z ropy“. Sám DeSantis ale podobné protesty komentuje s tím, že mu vlastně nahrávají. „Vidíte, proti komu utrácejí peníze a co dělají s médii. To, že vás média nechtějí jako kandidáta, je ta nejlepší podpora, jakou může kterýkoliv republikán mít,“ řekl floridský guvernér.

Reklama

Doporučované