Hlavní obsah

Končím, ohlásila americká zpěvačka Lizzo. Dlouhodobě čelí útokům na svůj vzhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Ben Houdijk, Shutterstock.com

Lizzo, americká zpěvačka, skladatelka, raperka a držitelka čtyř ocenění Grammy.

Reklama

Americká hudebnice Lizzo ohlásila na svém Instagramu „konec“. Má prý už dost nenávistných útoků na svůj vzhled. Zda se jedná o konec kariéry, nebo pouze její přítomnosti na sociálních sítích, zatím neuvedla.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Už mě unavuje, jak mě všichni v osobním životě i na internetu popotahují. Chci se věnovat hudbě, dělat lidem radost a pomáhat světu, aby byl o něco lepším, než je. Začínám mít ale pocit, že mě svět nechce,“ napsala Lizzo v pátek na svém instagramovém účtu.

Držitelka čtyř hudebních cen Grammy dále dodala, že neustále čelí lžím, které se o ní šíří, a je terčem vtipů narážejících na její vzhled. „K tomuhle jsem se neupsala, končím,“ stojí v závěru příspěvku.

Co přesně tím má na mysli - zda odchod z hudebního průmyslu, nebo pouze ze sociálních sítí, prozatím hudebnice neupřesnila. Příspěvek se však objevil den poté, co právník zastupující její bývalé tanečníky, kteří proti ní vznesli loni obvinění zahrnující sexuální obtěžování, kritizoval výběr Lizzo jako hlavní hvězdy benefiční akce, upozorňuje BBC.

Týden po obvinění hudebnice vše na svém instagramovém účtu popřela. Napsala, že nařčení jsou neuvěřitelná a „příliš pobuřující na to, aby se jimi zabývala“. Tvrdila také, že obvinění „pocházejí od bývalých zaměstnanců, (…) jejichž chování na turné bylo nevhodné a neprofesionální“, cituje hudebnici USA Today.

Nový příspěvek sklidil vlnu solidarity a podpůrných komentářů. Například americká celebrita Paris Hiltonová napsala: „Milujeme tě, královno.“ Tanečnice Kiara Mooring poté hudebnici povzbudila k tomu, aby nenechala nenávistná slova vyhrát a ve své práci pokračovala dál.

Lizzo, vlastním jménem Melissa Jeffersonová, se na oči široké veřejnosti dostala v roce 2010 díky singlům jako Truth Hurts nebo Good as Hell. Díky své postavě a volbě nosit odhalující oblečení se stala významnou představitelkou hnutí za pozitivní vnímání těla, ale také cílem útočných komentářů a posměšků na internetu, podotkl The Guardian.

Reklama

Doporučované