Hlavní obsah

Muž v obchodním centru v Sydney zabil šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

V obchodním centru v Sydney zasahovala proti útočníkovi policie. Ilustrační fotografie.

Reklama

Šest lidí zemřelo po útoku nožem v nákupním centru v Sydney. Policie útočníka zastřelila. Záchranáři z centra evakuovali stovky lidí.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Australská policie v sobotu zasahovala v nákupním centru v Sydney po zprávách o útoku nožem. Záchranné služby evakuovaly stovky lidí. Informoval o tom server News.com.au, podle kterého po rušném obchodním domě poblíž pláže Bondi Beach pobíhal muž ozbrojený nožem a pobodal několik lidí, než ho policie zastřelila. Podle australských médií si útok vyžádal nejméně šest mrtvých.

Jeden z evakuovaných z obchodního domu Westfield Bondi Junction sdělil serveru 9 News, že viděl údajného útočníka s „pěkně velkou čepelí“. „Všichni začali utíkat ke konci budovy, “ řekl muž, který se představil jako Jason. Tvrdil, že později byl svědkem toho, jak policie údajného útočníka zastřelila. „Zastřelila ho, “ řekl. Na sociální síti X se rovněž šířily snímky zachycující údajného útočníka po smrti.

Lidé pohybující se v ulicích u nákupního centra uvedli, že mezi pobodanými jsou i matka s malým dítětem. Jeden z mužů, se kterým hovořil server 9 News, tvrdil, že se ostatní nakupující snažili pomoci pobodané matce a jejímu miminku. Muž uvedl, že kojence držel, a spolu s dalšími lidmi se snažili stlačit jeho rány. Ostatní se podle něj snažili ošetřit matku, která krvácela výrazněji. Podle Channel 9 bylo zhruba devítiměsíční dítě převezeno do nemocnice k ošetření.

Záchranná služba Nového Jižního Walesu potvrdila, že do městských nemocnic bylo převezeno sedm lidí, včetně jednoho dítěte.

Policie státu Nový Jižní Wales potvrdila, že po zprávách o útoku nožem zahájila operaci, a uvedla, že byl na místě postřelen jeden muž. Nezveřejnila však žádné další podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované