Hlavní obsah

První záběry. Na jihu Číny se propadla dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

V Číně se propadla dálnice. Na místě zasahovali záchranáři.

aktualizováno •

V provincii Kuang-tung na jihu Číny se zřítila část dálnice, zahynulo 24 lidí, další desítky jsou zraněny. Čínské úřady příčinu propadu neuvedly.

Článek

Podle nové bilance zahynulo při propadu části dálnice v provincii Kuang-tung na jihu Číny 24 lidí. Informovaly o tom světové agentury s odkazem na čínskou státní televizi CCTV. Zřítil se 17,9 metru dlouhý úsek mezi městy Mej-čou a okresem Dabu kolem druhé hodiny ráno místního času (18:00 SELČ).

Po pádu mostu došlo k zaklínění 18 vozidel celkem se 49 lidmi. Původní zprávy hovořily o 19 obětech a třech desítkách raněných. Počet mrtvých stoupl o 5. Televize potvrdila, že lidi, které záchranáři převezli do nemocnice nebyli v ohrožení života, zranění blíže neupřesnila.

Záběry ze sociálních sítí místních zpravodajských médií zachycují plameny a kouř vycházející z hluboké, temné jámy, do které auta nejspíše zapadla. Další záběry ukazují desítky lidí stojících na silnici, jak pozorují blikající světla záchranných vozidel. Svědci místním médiím řekli, že slyšeli hlasitý zvuk, a když se ohlédli, spatřili za sebou obrovskou jámu.

Úřady vyslaly na místo záchranný tým, čítající přibližně 500 osob. Jsou mezi nimi hasiči, záchranáři, ale také horníci. Dálnice S12 je momentálně uzavřena, řidiči využívají objízdné trasy.

Provincie Kuang-tung byla v posledních týdnech postižena řadou extrémních povětrnostních jevů, jednalo se o smrtící tornáda a povodně.

Doporučované