Hlavní obsah

Na Ukrajině padl známý novinář a moderátor Petro Curukin

Foto: facebook.com/petro.tsurukin

Novinář Petro Curukin už nežije.

Reklama

Curukin se proslavil díky pořadu „Jeden za všechny“ komerční ukrajinské stanice STB. Do řad ozbrojených sil vstoupil v roce 2023.

Článek

Ukrajinská média informují o smrti novináře a moderátora Petra Curukina. Podle Institutu masových informací se stal už 74. pracovníkem médií, který zemřel v důsledku ruské agrese na Ukrajině.

Curukinovu smrt potvrdily úřady v Truskavci v podhůří Karpat, odkud novinář pocházel. „Petro Mykolajovyč Curukin, obyvatel Truskavce narozený v roce 1990, byl více než půl roku považován za nezvěstného. Bohužel se potvrdily naše nejhorší obavy a náš hrdina byl skutečně zabit,“ cituje server Novynarnija z prohlášení městské rady Truskavce, která vyslovila soustrast rodině padlého vojáka.

Curukin před válkou působil jako šéfredaktor zábavného pořadu Jeden za všechny na televizním kanále STB, později byl moderátorem televizního kanálu Kyiv Live.

Do řad ozbrojených sil vstoupil v roce 2023. Díky svému předchozímu působení si vysloužil volací znak STB.

„Je to pro nás všechny velmi bolestná zpráva. Náš kolega, šéfredaktor projektu Jeden za všechny Petro Curukin se vrací ‚na štítu‘. Od roku 2012 s námi pracoval na mnoha projektech, stal se věrným přítelem, pohodovým profesionálem a spolehlivým ramenem pro všechny, kteří měli to štěstí ho poznat. Miloval život, svou zemi i práci… Loni se rozhodl vstoupit do ozbrojených sil Ukrajiny a bránit nás. I na frontě bránil Ukrajinu s volacím znakem STB,“ napsal jeho kolega Ihor Vojciševskij.

Reklama

Doporučované