Hlavní obsah

Násilný sex i drogy v pití. Obvinění proti frontmanovi Rammsteinů se kupí

Foto: Alexander Shcherbak/TASS, Profimedia.cz

Frontman kapely Rammstein Till Lindemann.

Reklama

Fanynka Rammsteinů nedávno prozradila, že se ze soukromé party se zpěvákem Tillem Lindemannem vrátila plná modřin. Postupně se začaly přidávat další ženy, které tvrdí, že na koncertě z jeho strany zažily nevhodné chování.

Článek

Dívka z Irska, která nedávno vyrazila na koncert kapely Rammstein do litevského Vilniusu, zveřejnila začátkem týdne znepokojivá odhalení o frontmanovi kapely Tillu Lindemannovi. Obrátila se s nimi i na policii.

Na sociálních sítích žena jménem Shelby Lynnová nasdílela sérii fotek, které zachycují velkou modřinu na jejím boku. Tvrdí, že pohmožděninu na svém těle našla, když se vrátila z večírku se členy kapely, na který byla pozvána po koncertu.

Co přesně se na místě odehrálo, si údajně nepamatuje. Na party se prý seznámila se šedesátiletým frontmanem skupiny Rammstein Tillem Lindemannem, který od ní následně vyžadoval sex. Když odmítla, měl na ni křičet a chovat se agresivně.

Zbytek večera má v mlze přesto, že vypila relativně malé množství alkoholu. Domnívá se, že je to proto, že jí někdo do nápoje vhodil omamné látky. Soudí tak i dle toho, že po návratu z večírku téměř den v kuse zvracela.

Lynnová sice později domněnky o tom, že ji zpěvák znásilnil, rozptýlila a uvedla, že se jí Lindemann nedotkl, připomíná stanice Deustche Welle. Mezitím se ale s podobnými příběhy, jako zažila ona, začalo ozývat více žen.

Zneužil své moci, tvrdí dívka

Vyšetřování, do kterého se pustila německá stanice NDR a deník Süddeutsche Zeitung, odhalilo, že Lynnová není zdaleka jedinou ženou, která si z koncertu Rammsteinů odnesla nepříjemný zážitek.

Německým médiím se podařilo získat svědectví dvou žen, které promluvily o sexuální zkušenosti s Lindemannem. Obě si přály zůstat v anonymitě, poskytly však čestné prohlášení.

Jedna z nich popisuje sexuální styk s frontmanem Rammsteinů jako velice bolestivý. Cítila se prý při něm nepříjemně, nic ale neřekla, „protože se jednalo o Lindemanna“. Tehdy jednadvacetiletá dívka se zpětně domnívá, že zpěvák zneužil svou moc, aby ji přiměl k sexu.

Druhá z žen vzpomíná na to, jak po večírku s Lindemannem, který následoval po koncertě Rammsteinů, skončila v bezvědomí na hotelovém pokoji. Když se opět probrala, zpěvák na ní ležel. Zeptal se jí, jestli má přestat, ona ale tvrdí, že v tu chvíli ani nevěděla, co chtěl „přestat dělat“.

O koncertu kapely Rammstein v Praze:

Rammstein po covidové pauze obnovují světové turné. První zastávkou byla Praha a kapela své pověsti opulentního, do posledního detailu promyšleného spektáklu dostála. Jen se trochu opakovala.

Dvaadvacetiletá dívka se chtěla později s Lindemannem spojit přes členy jeho týmu, aby zjistila, zda zpěvák během sexuálního styku použil kondom. Oni prý ale jejímu požadavku nerozuměli.

Na party mohly jen ty, které měly zájem o sex

Ze svědectví dalších více než deseti žen vyplývá, že spolupracovníci Rammsteinů na sociálních sítích či přímo na koncertě sháněli velice mladé atraktivní dívky, které pak zvali na soukromé večírky s Lindemannem.

Jedna z žen tvrdí, že ji oslovili s tím, že pozvání platí pouze pro ženy, které mají zájem o sex s frontmanem kapely. Jiné vzpomínají na to, že po nich vyžadovali, aby jim před koncertem poslaly své fotografie, nebo jim psali, jak se mají obléknout. Výměnou za to jim nabízeli exkluzivní místa přímo u pódia.

Jejich výroky podle německých novinářů potvrzuje řada snímků obrazovky, které zachycují konverzaci mezi dívkami a týmem kapely na sociálních sítích, jako je Instagram nebo WhatsApp.

Samotný Lindemann ani členové jeho týmu, kteří se měli na rekrutování mladých žen podílet, dosud na svědectví zveřejněná stanicí NDR či deníkem Süddeutsche Zeitung nereagovali.

Fanoušci chtějí vysvětlení

Obvinění, která dříve zveřejnila Lynnová, kapela odmítla. „Pokud jde o tvrzení, která kolují na internetu o Vilniusu, můžeme vyloučit, že by se to, co se tvrdí, odehrálo v našem prostředí,“ uvedla na twitteru. „Nejsme si vědomi žádného oficiálního vyšetřování této záležitosti,“ dodala.

Mnozí fanoušci kapelu kritizovali za to, že se k obviněním staví příliš lehkovážně a požadují po ní, aby podala uspokojivější vysvětlení.

Německé nakladatelství Kiepenheuer & Witsch, které zpěvákovi v uplynulých letech vydalo dvě sbírky básní, v reakci na obvinění s  Lindemannem ukončilo spolupráci.

„Otřásli námi obvinění proti Tillu Lindemannovi, která byla zveřejněna v uplynulých dnech,“ uvedla šéfka nakladatelství Kerstin Glebaová. Nakladatelství se také ohradilo proti tomu, že jedna z jím vydaných básnických sbírek figurovala v pornografickém videu, kde Lindemann oslavoval násilí na ženách.

Reklama

Doporučované