Hlavní obsah

Nezmáčkl jsem spoušť, tvrdí Baldwin ohledně tragické střelby

Foto: Profimedia.cz

Alec Baldwin při rozhovoru pro americkou televizi ABC.

Reklama

Americký herec Alec Baldwin poprvé od tragického incidentu při natáčení nezávislého filmu Rust poskytl televizní rozhovor.

Článek

Americký herec Alec Baldwin v rozhovoru, který ve čtvrtek odvysílá televize ABC, řekl, že nezmáčkl spoušť na zbrani, kterou držel při natáčení filmu Rust. Střela z této zbraně usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou. Televize ve středu zveřejnila ukázky z interview.

„Nezmáčkl jsem spoušť,“ řekl Baldwin. „Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a nezmáčkl spoušť. Nikdy,“ řekl herec, který hrál ve snímku hlavní roli a byl také jeho producentem.

Jde o první Baldwinův televizní rozhovor od 21. října, kdy se neštěstí při natáčení westernu v Novém Mexiku stalo. Podle vyšetřovatelů členové filmového štábu Baldwinovi řekli, že není nebezpečné se zbraní zacházet. Vyšetřovatelé se stále snaží zjistit, jak je možné, že ve zbrani byl ostrý náboj.

V ukázce z interview na ABC mluví Baldwin pohnutým hlasem a rozpláče se, když mluví o kameramance Hutchinsové. „Všichni, kdo s ní pracovali, ji milovali a obdivovali… Nepřijde mi to jako realita,“ cituje jeho slova americká CNN. Při nešťastném incidentu Baldwin do ramene postřelil i režiséra Joela Souzu.

Na otázku, jak se ostrý náboj dostal na natáčení, Baldwin odpověděl, že „nemá tušení“. „Kdosi do zbraně dal ostrý náboj, kulku, která v tom místě ani neměla co dělat,“ řekl. Novinář George Stephanopoulos z ABC popsal herce při rozhovoru jako „zničeného, ale velmi upřímného“. „V posledních dvaceti letech jsem pro ABC dělal tisíce rozhovorů. Tento byl dosud nejintenzivnější, co jsem kdy zažil,“ popisuje jeho slova britská BBC.

Podle vyšetřovatelů při natáčení snímku Rust nebylo vše v pořádku, co se týče zacházení se zbraněmi. Je podle nich příliš brzy na to určit, zda v tomto případu bude podána žaloba. Kvůli neúmyslnému zastřelení Hutchinsové ale už produkce čelí civilním žalobám týkajícím se odpovědnosti za toto neštěstí.

Reklama

Doporučované