Hlavní obsah

Palestinští útočníci stříleli na auta na dálnici u Jeruzaléma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Jeruzalém (ilustrační fotografie).

Reklama

Při útoku zemřel jeden člověk, několik dalších je raněných. Všechny tři pachatele izraelská policie dopadla. Radikální židovští osadníci znovu útočili na palestinskou vesnici na Západním břehu.

Článek

Při střelbě na dálnici u Jeruzaléma ve čtvrtek zemřel jeden člověk a několik dalších utrpělo zranění. Dvě osoby jsou ve vážném stavu, informoval server The Times of Israel s odvoláním na místní záchranáře. Policie uvedla, že šlo o teroristický útok provedený třemi Palestinci, kteří byli zneškodněni.

Útočníci podle policie začali automatickými zbraněmi střílet na auta, která čekala ve frontě před kontrolním stanovištěm mezi okupovaným Západním břehem Jordánu a Izraelem a směřovala do Jeruzaléma.

Policie nejprve uvedla, že na místě zneškodnila dva Palestince. Posléze informovala, že útočníci byli tři a třetího dopadla na útěku.

Násilnosti na Izraelem okupovaném Západním břehu zesílily v souvislosti s válkou, kterou vede Izrael v Pásmu Gazy a která začala útokem teroristů z palestinského hnutí Hamás z Gazy na izraelské pohraničí.

Deník Haarec ve středu také informoval o dalším útoku židovských osadníků na palestinskou vesnici, kde házeli kameny na tamní obyvatele a pokusili se zapálit několik domů. Do vesnice byly vyslány izraelské bezpečnostní síly, ale nikdo nebyl zatčen, uvedl Haarec s odvoláním na izraelské bezpečnostní složky.

Izrael po útoku Hamásu ze 7. října zesílil razie na Západním břehu, při nichž cílí na palestinské radikály. Tisíce jich vojáci zatkli a desítky při střetech s nimi zabili, zemřeli při tom ale i civilisté. Podle deníku Haarec například ve středu zemřel čtrnáctiletý chlapec, který podlehl zraněním způsobeným izraelskými vojáky při razii v obci Azzún na Západním břehu.

Neútočte na Rafáh, varují všichni Izrael

Většina obyvatel Pásma Gazy utekla před bombardováním do hraničního města Rafáh. Teď se chystá Izrael udeřit i na něj.

Reklama

Doporučované