Hlavní obsah

Petrohradské letiště obnovilo provoz. Údajně tam létal neznámý objekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Srg Gushchin, Shutterstock.com

Ilustrační obrázek

Reklama

aktualizováno •

Podle serveru Meduza byl vzdušný prostor nad městem uzavřen kvůli neidentifikovanému objektu. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že šlo o součást cvičení protivzdušné obrany.

Článek

Petrohradské letiště Pulkovo v úterý dopoledne přerušilo provoz, oznámila tamní regionální vláda. Letiště nepřijímalo ani neodbavovalo letadla, lety nabraly zpoždění až 12 hodin. Řada letadel na ruských vnitrostátních linkách směřujících do druhého největšího města země se vracela zpět na místa startu, informovala agentura Reuters.

Krátce před polednem místního času (10:00 SEČ) ruské úřady oznámily, že provoz na letišti byl obnoven.

Ruské ministerstvo obrany uzávěru podle státem kontrolované agentury RIA zdůvodnilo cvičením protivzdušné obrany. Podle serveru Meduza to ale bylo kvůli neidentifikovanému objektu. Na telegramu se spekuluje o tom, že uzavření vzdušného prostoru souvisí s útokem dronů, které v noci zaútočily na Bělgorod a ropné sklady Rosněfti v Tuapse.

Z letové analýzy serveru Flightradar24 vyplývá, že nejméně pět letadel na trase z Moskvy do Petrohradu se vrátilo či vrací zpět do ruské metropole. Předtím, než byla letadla povolána zpět, nějaký čas kroužila před Petrohradem.

Podle informací telegramového serveru Baza byly ve vzduchu i ruské stíhačky, ale oficiální místa tuto informaci nepotvrdily.

Reklama

Související témata:

Doporučované