Hlavní obsah

Po explozi granátů na jednání samosprávy na Ukrajině zůstalo 26 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ukrajinu už téměř dva roky ničí ruská agrese.

Reklama

Zastupitel za vládní stranu Sluha národa odpálil na jednání samosprávy v obci Kerecky v Zakarpatské oblasti na západě Ukrajiny granáty. Nejméně 26 lidí bylo zraněno. Policie případ vyšetřuje jako teroristický útok.

Článek

Nejméně 26 lidí bylo zraněno poté, co na jednání samosprávy v obci Kerecky v Zakarpatské oblasti na západě Ukrajiny jeden ze zastupitelů odpálil granáty.

O události dnes informovala ukrajinská média s odvoláním na sdělení policie. Ta spolu s tajnou službou SBU případ vyšetřuje jako teroristický útok, napsal list Ukrajinska pravda na svém webu.

„V důsledku (výbuchu granátů) bylo zraněno 26 lidí, z nichž šest bylo zraněno těžce. Zdravotníci se snaží udržet při životě muže, který odpálil granáty,“ citovala agentura Unian policejní komuniké. Dodala, že podle místního novináře poslanec vládní strany Sluha národa, podezřelý z útoku, je zatím naživu. Samospráva v době útoku jednala o návrhu rozpočtu na příští rok.

O explozi granátů informovala policii žena, která sledovala jednání samosprávy v přímém přenosu na internetu, poznamenala Ukrajinska pravda.

První zprávy z místa hovořily o 11 raněných a zabitém pachateli.

Reklama

Doporučované