Hlavní obsah

Pod lavinou v Rakousku zemřel i jeden z nejbohatších Norů

Foto: Profimedia.cz

Podnikateli se ještě před zasypáním podařilo aktivovat lavinový balónek, rychle ho proto našli, ale ani to nepomohlo. Ilustrační snímek.

Reklama

V rakouských Alpách zemřel norský podnikatel Ole Martin Braathem. Zabila ho lavina, která se utrhla v pátek.

Článek

Mezi oběťmi dosud nejtragičtějšího dne této sezóny v rakouských Alpách je i jeden z nejbohatších norských podnikatelů Ole Martin Braathem. Zemřel v pátek po pádu laviny v lyžařském resortu Albona ve spolkové zemi v Vorarlbersko.

Podle tamní policie se skupina tří Norů a jednoho německého průvodce snažila stoupat na strmý svah, když se s nimi utrhla lavina. 43letému podnikateli se ještě před zasypáním podařilo aktivovat lavinový balónek.

Ostatní členové skupiny ho proto v řádu několika minut lokalizovali a vyhrabali z hloubky dvou metrů. I přes rychlý přílet helikoptéry ale muž nakonec zemřel, informuje norský server VG.

Realitní investor a spolumajitel rodinné společnosti na správu nemovitostí Braathen Eiendom byl zároveň největším soukromým vlastníkem výškových budov známých pod názvem Barcode. Jeho jmění se odhaduje v přepočtu asi na 7,2 miliardy korun, informuje německý server Bild.

Kvůli velkému množství nově napadaného sněhu se během čtvrtka a pátku v Rakousku podle lavinové služby utrhlo téměř 60 lavin. Pátek byl co do tragických důsledků lavin nejhorší v dosavadní zimní sezoně, uvedla DPA. Vedle norského podnikatele zemřelo dalších sedm lidí.

Reklama

Doporučované