Hlavní obsah

Požár domu v Pásmu Gazy si vyžádal 21 obětí

Foto: Repro: twitter.com/KhalilAsslan

Požár domu v uprchlickém táboře Džabálija.

Reklama

Požár byl podle místní správy již uhašen a jeho příčiny jsou předmětem vyšetřování. Konečný počet obětí dosud není znám.

Článek

Nejméně 21 lidí zahynulo a další utrpěli zranění při požáru budovy v palestinském Pásmu Gazy, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na místní zdravotníky. Podle záběrů, které se objevily na sociálních sítích, začala hořet celá rezidenční budova v uprchlickém táboře Džabálija, který leží na severu Pásma.

Svědci popsali, že slyšeli křik, ale nemohli se k obětem dostat a pomoci jim, protože byly plameny příliš silné.

Mluvčí Sboru civilní obrany v Gaze uvedl, že požár je již uhašen. „Vyšetřovací týmy stále zjišťují příčinu požáru a konečný počet obětí,“ dodal.

The Times of Israel na svém webu píše, že zahynulo nejméně 21 osob, z toho 7 dětí. Zdroj z nemocnice al-Andounisi listu řekl, že zranění byli převezeni do lékařského střediska a že počet obětí se pravděpodobně zvýší.

Agentura ČTK připomíná, že Džabálija je největším z osmi uprchlických táborů v Pásmu Gazy, kde celkem žijí dva miliony Palestinců. Pásmo je pod izraelskou blokádou kvůli tomu, že mu vládne Izraeli nepřátelské hnutí Hamás.

Izrael kontroluje veškerý import a vyřazuje z něj zboží zneužitelné k protiizraelským činnostem. Palestinci se z Pásma dostanou jenom s izraelským povolením přes přechody do Izraele. Mohou také vyjíždět přechodem do Egypta, avšak Egypt rovněž uplatňuje uzávěru a otevírá přechod sporadicky.

Reklama

Související témata:

Doporučované