Hlavní obsah

Při ruském ostřelování Dněpropetrovské oblasti zemřelo 11 lidí

Foto: Profimedia.cz

Kráter, který v Dněpropetrovské oblasti vznikl po ruském ostřelování.

Reklama

aktualizováno •

V noci na dnešek v Dněpropetrovské oblasti zemřelo kvůli raketovým útokům 11 lidí, dalších 13 utrpělo zranění.

Článek

Při ruském ostřelování Dněpropetrovské oblasti na středovýchodní Ukrajině zemřelo v noci na dnešek 11 lidí, dalších 13 utrpělo zranění. Podle portálu Ukrajinska pravda o tom informoval šéf oblasti Valentyn Rezničenko.

„Tragická noc… V Nikopolském okrese ruská armáda zabila 11 lidí, poranila 13,“ napsal Rezničenko. Uvedl, že Rusové na oblast stříleli z raketometů Grad, a obvinil je, že cíleně útočili v noci na obytné domy, v nichž spali lidé.

Deset lidí zahynulo v obci Marhaněc. Ruská raketa tam zasáhla nemocnici. V další obci zemřela žena poté, co byl její dům v důsledku ruské palby „zcela zničen“.

Velení ukrajinské armády oznámilo, že ruské síly se snaží na východní Ukrajině obnovit útoky v oblasti měst Doněck a Pisky. Pokusily se postoupit směrem na Avdijivku, utrpěly ale ztráty a stáhly se, uvedl také generální štáb ukrajinské armády. Ukrajincům se podařilo zničit sklad s municí v Ruskem okupované Chersonské oblasti, oznámilo podle serveru Ukrajinska pravda jižní velitelství ukrajinských sil.

Američtí analytici z Institutu pro studium války (ISW) ve své pravidelné zprávě o vývoji situace na Ukrajině uvedli, že Kreml váhá, zda obvinit Ukrajinu z úterních úderů proti ruským objektům na anektovaném Krymu. Takové obvinění by totiž vrhlo špatné světlo na kvalitu ruské protivzdušné obrany. V úterý byly z ruské letecké základny na západě Krymu hlášeny silné exploze a požár, Ukrajina se k útoku nepřihlásila.

Aktualizace: Ve zprávě, kterou původně zveřejnila Česká tisková kancelář (ČTK), jsme opravili chybné„zemřelo v noci na dnešek 22 lidí, dalších 26 utrpělo zranění" na „zemřelo v noci na dnešek 11 lidí, dalších 13 utrpělo zranění“. Původní i opravenou verzi vydala agentura ČTK.

Reklama

Doporučované