Hlavní obsah

Při sesuvu půdy po přívalových deštích na Filipínách zemřelo nejméně 11 lidí

Foto: Shutterstock.com

Takto sesuvy půdy poničily v roce 2022 brazilské město Petropolis. Ilustrační fotografie.

Reklama

Počet pohřešovaných po sesuvu půdy, který zasáhl filipínskou provincii Davao de Oro, vzrostl na 110. Záchranáři vyprostili další těla, čímž se oficiální počet obětí zvýšil na jedenáct, uvedly místní úřady.

Článek

Záchranáři ve čtvrtek našli další těla z vesnice na jihu Filipín, kterou zasáhl sesuv půdy. Počet obětí se zvýšil na 11, dalších 110 lidí se ale stále pohřešuje. Nejméně 31 obyvatel horské vesnici Masara v provincii Davao de Oro přežilo, byť se zraněními, píše agentura Reuters.

Armádní jednotky, policie a dobrovolníci ve čtvrtek odpoledne zastavili pátrání po pohřešovaných kvůli obavám z dalších sesuvů půdy a v pátek zahájí „vyprošťovací operaci“. Rosa Cristina Rosete-Manuelová, mluvčí východního velitelství armády, které pomáhá vést záchranné operace, uvedla, že záchranáři stále doufají, že najdou přeživší.

Mezi pohřešovanými je několik zlatokopů, kteří čekali ve dvou autobusech na odvoz domů, když je sesuv půdy zasáhl a zasypal. Několik horníků podle zdrojů listu Washington Post vyskočilo z oken a přežilo.

Reklama

Doporučované