Hlavní obsah

Při výbuchu plynu v Nairobi zemřeli tři lidé, zraněných jsou stovky

Bez komentáře: Záběry z hašení požáru v hlavním městě Keni. Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

Úřady se obávají, že by se bilance obětí v hlavním městě Keni mohla zvýšit. Šéf policie ve čtvrti Embakasi Wesley Kimeto uvedl, že mezi oběťmi výbuchu je i dítě.

Článek

Obrovský výbuch plynu v keňském hlavním městě Nairobi zabil nejméně tři lidi a téměř 300 jich zranil. S odkazem na prohlášení keňské vlády to píše agentura AFP. Místní Červený kříž dříve informoval skoro o třech stovkách zraněných.

Výbuch podle úřadů nastal v sídle firmy ve čtvrti Embakasi. Společnost se zabývala plněním tlakových lahví plynem. K výbuchu došlo kolem 23:30 místního času, tedy asi ve 21:30 středoevropského času.

Byly poškozeny obytné domy, podniky a automobily. Na videu je vidět obrovský požár zuřící v blízkosti obytných bloků. Podle reportéra agentury AFP na místě dnes brzy ráno stále zasahovaly početné jednotky hasičů. Úřady se obávají, že by se bilance obětí mohla zvýšit. Šéf policie ve čtvrti Embakasi Wesley Kimeto podle BBC uvedl, že mezi oběťmi výbuchu je i dítě.

Keňský Červený kříž na síti X uvedl, že kvůli výbuchu a požáru muselo být převezeno 271 lidí do různých zdravotnických zařízení v Nairobi. Dalších 27 lidí bylo možné ošetřit na místě. Keňská vláda později čísla upřesnila. Uvedla, že zemřeli dva lidé a 222 lidí, kteří se zranili při požáru, bylo převezeno do nemocnice.

Podle místních úřadů výbuch nastal v areálu firmy, která se zabývá plněním tlakových lahví plynem. „Nákladní vůz s neznámou registrační značkou, který byl naplněný plynem, vybuchl, kvůli čemuž vznikla velká ohnivá koule,“ uvedl vládní mluvčí Isaac Mwaura. Požár tak zasáhl i okolní budovy, kde se nacházely obchody a hlavně byty.

Reklama

Doporučované