Hlavní obsah

Putin podpořil ve volbách Bidena proti Trumpovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Twitter @POTUS

Joe Biden na loňském summitu NATO ve Vilniusu.

Reklama

Současný americký prezident Joe Biden je zkušenější a předvídatelnější než jeho předchůdce Donald Trump, řekl v rozhovoru šéf Kremlu Vladimir Putin podle agentury TASS.

Článek

Vladimir Putin na dotaz, kdo by byl v čele Spojených států pro Rusko lepší, odvětil, že Biden. Moskva je podle slov ruského prezidenta připravena spolupracovat s kýmkoliv, koho si Američané letos na podzim do Bílého domu zvolí.

„Je to zkušenější, předvídatelnější člověk, je to politik staré formace,“ řekl na adresu současného demokratického prezidenta USA Bidena šéf Kremlu v rozhovoru s novinářem kanálu Rossija 1 Pavlem Zarubinem.

„Budeme ale spolupracovat s jakýmkoliv americkým lídrem, kterému vysloví americký národ důvěru,“ dodal šéf Kremlu.

O Trumpovi Putin řekl, že má vlastní názor na to, jak by se měly vyvíjet vztahy Washingtonu s jeho spojenci, když podle ruské státní agentury komentoval „současnou nespokojenost“ v Evropské unii v souvislosti s možným návratem Trumpa do funkce prezidenta USA.

Spojené státy i Rusko letos čekají prezidentské volby. Zatímco v Rusku je za vítěze březnového hlasování předem považován Putin, Spojené státy čeká v listopadu klání, ve kterém se podle předpokladů opět střetne Trump s Bidenem.

Trump o NATO

Favorit republikánských primárek prohlásil, že pokud evropské země nedodrží cíl NATO ve výdajích na obranu, Spojené státy nepřijdou Evropě v případě invaze ze strany Ruska na pomoc. Moskvu by prý v takové situaci ještě povzbudil. Donald Trump má přitom dobrou šanci, že v Bílém domě znovu zasedne.

Reklama

Doporučované