Hlavní obsah

Putinem odvolaného generála našli mrtvého

Foto: council.gov.ru

Vladimir Makarov.

Reklama

Nedávno odvolaný policejní generál Vladimir Makarov podle informací agentury TASS spáchal doma sebevraždu. Bylo mu 72 let.

Článek

Bývalý ruský policejní generál Vladimír Makarov byl nalezen mrtev. Makarov v minulosti dohlížel na ruské zásahy proti opozičním aktivistům jako zástupce šéfa protiextremistické jednotky ruské policie, na konci ledna ho ale prezident Vladimir Putin odvolal, píše server The Moscow Times.

Policie v pondělí našla Makarovovo tělo v jeho domě na severozápadním předměstí Moskvy, píše státní tisková agentura TASS s odkazem na nejmenované zdroje. Podle ní vyšetřovatelé jeho smrt označili za sebevraždu.

Kanál Baza, o němž se předpokládá, že je napojený na ruské bezpečnostní složky, na sociální síti Telegram citoval anonymní zdroje, podle nichž se Makarov údajně zastřelil plynovou loveckou puškou ve svém domě a za přítomnosti své manželky, která ho údajně našla v pokoji s prostřelenou hlavou.

Nepotvrzené zprávy podle The Moscow Times uvádějí, že generál po svém odvolání upadl do „hluboké deprese“.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu zemřelo za podivných okolností několik vysoce postavených Rusů. Jejich výčet najdete v tomto článku.

Reklama

Doporučované