Hlavní obsah

S hasičákem proti symbolu Židů. Poslanec polské ultrapravice vyvolal poprask

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Video pořízené polskými novináři z parlamentní chodby Sejmu zachycující krajně pravicového poslance hasit menoru.Video: twitter/patrykmichalski

 

Reklama

aktualizováno •

Během jednání v polském Sejmu ultrapravicový poslanec Konfederace hasicím přístrojem uhasil menoru, svícen, který patří mezi jeden ze symbolů judaismu. O možném trestu se bude ještě jednat.

Článek

Poslanec polské krajně pravicové Konfederace (polsky Konfederacja) Grzegorz Braun v Sejmu, dolní komoře parlamentu, hasicím přístrojem uhasil zapálený chanukový svícen na chodbě. O incidentu informovali na platformě X polští novináři.

Braun jako důvod uvedl, že „by se měli stydět ti, kdo se účastní satanistického obřadu“. Maršálek Sejmu Szymon Hołownia ho vyloučil z jednání. Strana Právo a spravedlnost situace využilo k útoku na Hołowniu: za naší maršálkyně by se tohle nestalo.

Braun uvedl, že se za své chování nestydí. Vedení dolní komory parlamentu by se mělo sejít a rozhodnout o případném trestu pro poslance. V Sejmu ve stejnou chvíli probíhá hlasování o vyslovení důvěry vládě Donalda Tuska.

Reklama

Související témata:
Menora
Grzegorz Braun
Politická strana Konfederacja

Doporučované