Hlavní obsah

Starosta New Yorku čelí předvolání k soudu za sexuální napadení

Foto: Shutterstock.com

Současný newyorský starosta Eric Adams byl předvolán k soudu.

Reklama

Na současného starostu New Yorku Erika Adamse podala médiím neznámá žena předvolání k soudu za sexuální napadení. Mělo k němu dojít v roce 1993, kdy žalobkyně pracovala společně s Adamsem pro město.

Článek

Neznámá žalobkyně podala předvolání k soudu ve středu pozdě v noci. Obvinila Erika Adamse, který je od roku 2022 starostou New Yorku, ze sexuálního napadení. Mělo k němu dojít před 30 lety, kdy oba pracovali pro město.

Starosta obvinění z incidentu v roce 1993 odmítá a podle sdělení pro The New York Post svoji žalobkyni ani nezná. Na dotaz ohledně obvinění mluvčí radnice odpověděla: „Starosta neví, kdo je tato osoba. Jestli se někdy setkali, nepamatuje si to. Nikdy by ale neudělal nic, čím by fyzicky ublížil jiné osobě, a důrazně popírá jakékoli takové tvrzení.“ V té době bylo Adamsovi 33 let a pracoval jako kapitán newyorské policie. Jako první o předvolání informoval The Messenger.

Třístránkové předvolání neuvádí o údajném sexuálním napadení žádné podrobnosti. Žaloba byla podána na základě zákona o přeživších dospělých. Jedná se o zákon státu New York, který poskytuje dospělým poškozeným v případech sexuálního napadení roční lhůtu pro podání občanskoprávních žalob, které by dříve byly promlčeny. V tomto případě by lhůta vypršela v pátek 24. listopadu, píše deník The Guardian.

„Jsem vděčná za zákon o dospělých pozůstalých, který dal tolika ženám možnost domoci se spravedlnosti. Jsme nesmírně hrdí na naše klientky a všechny ženy, které se na základě tohoto zákona domáhají spravedlnosti,“ uvedla obhájkyně žalobce Megan Goddardová.

Reklama

Doporučované