Hlavní obsah

Trumpova kandidátka se dočkala kritiky. V memoárech vypráví, jak zastřelila psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Twitter @KristiNoem

Noemová sloužila osm let ve Sněmovně reprezentantů, nyní je guvernérkou Jižní Dakoty.

Reklama

Na potencionální viceprezidentku Donalda Trumpa se snesla kritika poté, co zveřejnila příběh o tom, jak zabila svého psa. „Na farmě je to běžné,“ brání se.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Potencionální kandidátka na viceprezidentku Donalda Trumpa čelí kritice na sociálních sítích. Dvaapadesátiletá Kristi Noemová ve svých připravovaných memoárech vypráví, jak zabila svého psa. Kniha s Názvem Není cesty zpět: Pravda o tom, co je špatně s politikou a jak posunout Ameriku vpřed (No Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward) má vyjít 7. května.

Noemová v příběhu popisuje psa jménem Cricket. Toho se jí údajně přes veškeré její pokusy nikdy nepodařilo vychovat. Jednou při návštěvě sousedů Cricket utekl a zaútočil na jejich kuřata, a když se ho Noemová snažila zastavit, pokusil se ji kousnout. V ten den si prý uvědomila, že zvíře musí být utraceno, a psa později zastřelila.

Po uveřejnění tohoto úseku memoárů na internetu se na Noemovou snesla vlna kritiky. „Můžete se vzpamatovat ze spousty věcí v politice, změnit narativ a podobně, ale ne ze zabití psa,“ komentovala příběh Meghan McCainová, dcera republikánského prezidentského kandidáta z roku 2008 Johna McCaina. Proti činu se vymezil také Demokratický národní výbor. „Pokud chcete zvolené úředníky, kteří se nechlubí brutálním zabíjením svých mazlíčků… volte demokraty,“ uvedl.

Ve svém příspěvku na sociální síti X se Noemová proti negativním reakcím ohradila. „Milujeme zvířata, ale taková těžká rozhodnutí se na farmě stávají neustále,“ napsala. Příběh prý v knize zmínila jako ilustraci toho, že je v politice ochotná dělat věci, které jsou „obtížné, chaotické a ošklivé“, pokud je to nutné.

Trumpova potencionální kandidátka sloužila osm let ve Sněmovně reprezentantů. V roce 2018 byla zvolena guvernérkou Jižní Dakoty, tuto funkci vykonává dodnes.

Reklama

Související témata:

Doporučované