Hlavní obsah

Německý kancléř našel v USA dvojníka

Foto: twitter.com/ChrisCoons

Vlevo americký senátor Chris Coons a vpravo německý kancléř Olaf Scholz.

Reklama

Americký senátor Chris Coons a německý kancléř Olaf Scholz spolu vtipkovali na sociální síti X. Poté, co se setkali ve Washingtonu kvůli jednání ohledně Ukrajiny, sdíleli fotky, na kterých jsou od sebe prakticky k nerozeznání.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ukazuje se, že americký senátor za stát Delaware Chris Coons a německý kancléř Olaf Scholz mají hodně společného. Především co se vzhledu týče. Politici si proto ve čtvrtek po setkání ve Washingtonu pořídili společnou selfie, kterou pobavili internet.

„Wer ist wer?“, zažertoval v němčině senátor Coons. Otázka „kdo je kdo“ byla přitom namístě. Kvůli jejich téměř identickému „sestřihu“ a úsměvu je totiž na první pohled poměrně těžké je od sebe rozeznat.

Scholz, předseda německé koaliční vlády tří stran, která se dostala k moci v roce 2021, není příliš známý svým smyslem pro humor. Nicméně i on se k vtipkování na sociální síti přidal. „Je skvělé znovu vidět svého dvojníka,“ napsal kancléř Scholz na X.

Kromě stejné věkové skupiny a stejné výšky – oba měří asi metr osmdesát – spolu politici sdílejí i zápal pro politiku a snahu poslat Ukrajině více vojenské pomoci, píše BBC. Scholz přijel do Washingtonu na páteční plánovanou schůzku s prezidentem Joem Bidenem – hlavním tématem byla podpora Ukrajině, která neprošla americkým Kongresem kvůli odporu republikánů.

„Musíme jim dokázat, že se mýlí, a přesvědčit občany na obou stranách Atlantiku, že vítězství Ruska by učinilo svět mnohem nebezpečnějším místem,“ popsal Scholz pro Wall Street Journal.

Reklama

Související témata:
Christopher Coons

Doporučované