Hlavní obsah

Útočníci najeli autem do skupiny lidí v Jeruzalémě. Tři osoby zranili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Nejméně dva zranění byli převezeni do nemocnice. Ilustrační fotografie.

Reklama

Útočníci v pondělí úmyslně najeli autem na skupinu lidí v severovýchodní části Jeruzaléma. Na místě jsou tři zranění. Policie po pachatelích pátrá.

Článek

Tři lidé byli zraněni, když do nich v pondělí ráno v Jeruzalémě úmyslně najel automobil. Útočníci se pak pokusili na lidi střílet, ale neúspěšně, uvedla agentura AP s odkazem na prohlášení policie. Řidič a spolujezdec z místa uprchli a policie po nich pátrá.

Útok se stal v pondělí ráno v severovýchodní části Jeruzaléma. Ze záběrů kamer je vidět, jak auto najelo do skupiny stojících lidí. Podle policie utrpěli tři lidé lehká zranění. Po nárazu z vozu vystoupili dva muži. Ti se zřejmě pokusili na lidi v okolí střílet improvizovanou zbraní, která však selhala, píše izraelský tisk. Muži pak z místa utekli. Nejméně dva zranění byli převezeni do nemocnice.

Útok se stal v první den významného židovského svátku Pesach, který připomíná biblický příběh vyvedení izraelského lidu Mojžíšem z útlaku egyptského otroctví. Podle tisku jsou zraněni ortodoxní židé.

Reklama

Související témata:

Doporučované