Hlavní obsah

V Keni zahynulo při pádu vojenského vrtulníku deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: repro Bundeswehr/Björn Wilke, Seznam Zprávy

Prezident Keni uvedl, že vlast ztratila jednoho ze svých nejstatečnějších generálů. Ilustrační fotografie.

Reklama

Vrtulník po startu havaroval a začal hořet. Zemřelo deset lidí včetně velitele keňské armády.

Článek

Na západě Keni ve čtvrtek při havárii vrtulníku zahynulo deset lidí včetně velitele keňské armády generála Francise Omondiho Ogolly. Informovala o tom agentura AFP. Smrt vojenských představitelů potvrdil na tiskové konferenci prezident země William Ruto.

Vrtulník havaroval krátce po startu a poté začal hořet. Na jeho palubě bylo dvanáct vysoce postavených velitelů včetně generála Ogolly. Armádní helikoptéra spadla v okresu Elgeyo-Marakwet v provincii Rift Valley na západě Keni. Dva vojáci nehodu přežili a byli převezeni do nemocnice.

„Naše vlast ztratila jednoho ze svých nejstatečnějších generálů,“ řekl Ruto na tiskové konferenci. „Smrt generála Ogolly je pro mě bolestnou ztrátou,“ dodal prezident Ruto, který na dnešní večer svolal naléhavé zasedání Národní bezpečnostní rady v hlavním městě Nairobi. Mluvčí keňské vlády na sociální síti X vyzval Keňany, aby „v této kritické situaci zachovali klid a vyhnuli se jakýmkoli spekulacím“.

Reklama

Související témata:

Doporučované