Hlavní obsah

Video: V Rusku se zřítil strategický bombardér, ozvala se Ukrajina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry pádu. Bombardér se zřítil v odlehlé oblasti, nedošlo tak k žádným škodám.Video: twitter/RALee85

 

Reklama

aktualizováno •

Na jihozápadě Ruska se při návratu na základnu zřítil strategický bombardér Tu-22M3. Jeden ze čtyř členů posádky zahynul, po čtvrtém se pátrá.

Článek

Ve Stavropolském kraji na jihozápadě Ruska se při návratu na základnu po splnění bojového úkolu zřítil ruský strategický bombardér Tu-22M3. Podle agentury Interfax o tom informovalo ruské ministerstvo obrany. Příčinou by podle předběžného vyšetřování měla být technická závada.

K sestřelení bombardéru se dnes po osmé hodině přihlásila Ukrajina. „Protiletadlové raketové jednotky (ukrajinských) vzdušných sil ve spolupráci s vojenskou rozvědkou poprvé zničily strategický bombardér dlouhého doletu Tu-22M3, používaný jako nosič střel Ch-22, které ruští teroristé používají k útokům na ukrajinská města,“ uvedl velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk ve zprávě, kde také informoval o sestřelení 14 dronů a 15 střel včetně dvou Ch-22. Celkem podle něj Rusové vyslali na Ukrajinu 22 střel různého typu a 14 útočných dronů.

Gubernátor Stavropolského kraje Vladimir Vladimirov na Telegramu uvedl, že jeden ze čtyř členů posádky zahynul, po čtvrtém se pátrá.

Na palubě letounu podle Moskvy nebyla munice. Stroj spadl v opuštěné oblasti, nedošlo tak k žádným škodám, sdělilo ministerstvo obrany.

Reklama

Doporučované