Hlavní obsah

Video: V hogkongském mrakodrapu hořelo, lidé čekali na záchranu na střeše

Bez komentáře: V obchodním centru v Hongkongu vypukl požár, ve vyšších patrech se nacházelo na 160 lidí.Video: The Standard, Youtube.com

 

Reklama

aktualizováno •

Požár vypukl v budově obchodního centra v Honkgongu, která má 38 pater. Incident si dosud vyžádal přes desítku zraněných, žádné oběti hlášené nejsou. Na evakuaci ve vyšších patrech budovy a na střeše stále čekají desítky lidí.

Článek

V prvním poschodí honkgonského mrakodrapu vypukl ve středu požár. V budově o 38 patrech uvázlo na 150 lidí, informovala agentura Reuters s odvoláním na hongkongskou policii.

Požár vznikl krátce po poledni místního času (v noci na dnešek SEČ) v tamním World Trade Centre v prostorách, kde se provádí rekonstrukce, napsal list The Standard. Ve World Trade Centre jsou obchody, restaurace, multikino i kanceláře. V okamžiku, kdy začalo hořet, bylo v mrakodrapu podle policie na 350 lidí, z nichž zhruba dvěma stovkám se podařilo dostat do bezpečí. Někteří unikli z budovy sami, jiným pomohli hasiči s výsuvnými žebříky.

Ti, kdo byli ve vyšších patrech, čekají na záchranu na střeše. Hospitalizováno bylo 12 lidí, většinou se nadýchali kouře.

Požár se již hasičům podařilo dostat pod kontrolu.

Tamní úřady klasifikují vážnost požáru na škále od jedné do pěti na úrovni tři, uvádí agentura AP.

Reklama

Související témata:

Doporučované