Hlavní obsah

Video z Řecka: přeživší z potopené lodi se shledal se svým bratrem

Bez komentáře: Bratři Muhammad a Fádí se znovu setkali v řeckém přístavu. Mladší bratr cestoval na lodi, která se převrhla u Peloponésu.Video: AP

 

Reklama

Řecké úřady stále pátrají po přeživších z člunu, který ztroskotal u poloostrova Peloponés. Přesto se občas objeví pozitivní zpráva. Jeden z přeživších se znovu sešel s bratrem, který přijel z Nizozemska.

Článek

Při jedné z nejhorších katastrof ve Středozemním moři za poslední roky zemřelo 78 lidí. Podle odhadů si ovšem tragédie musela vyžádat spíše stovky obětí.

Přesto se objeví malý zázrak. Osmnáctiletý Muhammad, který je mezi přeživšími z převrácené lodi, se v slzách znovu shledal se svým starším bratrem Fádím, píše server BBC.

Ten přicestoval z Nizozemska. Společně se objali u brány v přístavu v Kalamatě, kde většina ze zachráněných strávila noc ve skladišti. Fádí později v rozhovoru s novináři uvedl, že jeho bratr čekal dva roky v Libyi.

O nehodě člunu u Řecka zde:

V Řecku se strhla vlna protestů, které žádají lepší podmínky na migrační trase. Bouři vyvolala středeční tragédie: U poloostrova Peloponés ztroskotal člun, který převážel možná až 750 migrantů.

Rozhovor k tragédii

Člen Lékařů bez hranic popsal, proč je trasa, na které ve středu ztroskotala loď s migranty, stále tak nebezpečná. Podíl na tom podle něj mají evropští politici, kteří „dlouhodobě podporují hluboce cynickou migrační politiku“.

Reklama

Doporučované