Hlavní obsah

Výbuch poškodil důležitý železniční most v Rusku. Provoz je zastaven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Provoz na železnici mezi městem Čapajevsk a obcí Zvezda byl přerušen. Ilustrační fotografie.

Reklama

V Samarské oblasti na jihu Ruska, která je jednou z klíčových průmyslových oblastí země, explodovala výbušnina na mostě. Aktuálně je provoz železnice, po níž se převáží vojenský materiál, zastaven.

Článek

Železniční most přes řeku Čapajevka v jihoruské Samarské oblasti dnes poškodil výbuch, píší ruská média. Podle telegramového kanálu RBK Ukrajina explozi na mostě, po kterém se převáží vojenský materiál, potvrdila ukrajinská vojenská rozvědka HUR.

Exploze nastala v úseku trati mezi městem Čapajevsk a obcí Zvezda a způsobilo ji výbušné zařízení, informují ruská média. Výbuch poškodil kovovou konstrukci a ohrazení mostu, ne však nosnou betonovou část. Nikomu se nic nestalo, ale provoz na mostě je zastavený.

Samarská oblast patří k důležitým průmyslovým regionům Ruska. RBK Ukrajina píše, že po trati vedoucí po poničeném mostě vlaky vozí například munici z jednoho ze závodů v Čapajevsku.

Rusko se v posledních měsících potýká s útoky na svoji průmyslovou a logistickou infrastrukturu. Podle Moskvy za nimi stojí Ukrajina.

„Rusko už o Ukrajinu přišlo, ať válka dopadne jakkoliv“

Válka na Ukrajině nastartovaná ruskou agresí už se v rámci konfliktů posledních dvou století řadí spíš k těm delším. Brzký konec podle vojenského historika Tomáše Řepy čekat nelze, konflikt už se navíc změnil v geopolitický střet, jak říká v první části rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Reklama

Doporučované