Hlavní obsah

Vystudovala bakaláře, diplom převzala den po svých 82. narozeninách

Foto: Profimedia.cz

Mae Bealová (vpravo) na snímku z roku 2016.

Reklama

Začít studovat není nikdy pozdě, tvrdí Američanka Mae Bealová, která získala univerzitní titul v 82 letech.

Článek

Mae Bealová oslavila 17. května 82. narozeniny. O den později oficiálně zakončila své bakalářské studium převzetím diplomu z University of Maryland Global Campus. „Jsem šťastná, spokojená a plná energie. Všechny ty pozitivní věci, co se říkají, když se vám podaří splnit misi,“ uvedla pro americká média.

Američanka, která se v posledních dnech dostala díky svému studijnímu úspěchu do hledáčku lokálních médií, se rozhodla vrátit do školy, krátce před dovršením 80 let. Původně zdravotní sestra se v 90. letech uplatnila jako podnikatelka v oblasti pořádání eventů, své studium popsala jako soustředěné a s jasným cílem.

„Chtěla jsem mít jistotu, že budu mít čas se zaměřit na jakýkoliv předmět, který si zapíšu. Byla jsem jako želva, co pomalu, ale jistě závod vyhraje,“ uvedla v souvislosti se skutečností, že se vždy věnovala jen jednomu předmětu.

Získání diplomu jí dodalo především sebevědomí. „Věděla jsem, že když budu mít diplom, budu se cítit jistější,“ řekla.

Ke studiu v jakémkoliv věku nabádá i další. „Vystavte se tolika možnostem, co máte, protože nikdy nevíte, co vám život přinese,“ dodává.

Podle americké CNN patřila dlouholetá aktivistka a žena s letitými zkušenostmi s prací s komunitou mezi nejlepší studenty a odpromovala s vyznamenáním.

Reklama

Doporučované