Hlavní obsah

Žena během letu zjistila, že má covid. Do přistání byla zavřená na toaletě

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Americká učitelka se rozhodla na několik hodin dobrovolně izolovat na toaletách letadla poté, co jí na půli cesty vyšel pozitivní test na covid-19. Žena následně poděkovala především personálu aerolinek, že se o ni postaral.

Článek

Marisu Fotieovou začalo 20. prosince podezřele bolet v krku. V ten moment se nicméně nacházela nad Atlantským oceánem na palubě letadla z amerického Chicaga do islandského Reykjavíku. Rozhodla se proto, že si udělá samotest, který si pro jistotu vzala s sebou. O několik minut později, když se zavřela na toaletách, aby výsledky mohla v klidu vyhodnotit, zjistila, že je covid pozitivní. Rozhodla se proto, že až do konce letu na toaletách setrvá.

„Šílená zkušenost,“ uvedla Fotieová, která pochází z Michiganu, pro americkou televizi NBC. „Na palubě bylo 150 lidí a měla jsem strach, že je nakazím,“ vysvětlila s tím, že věděla, že na toaletách stráví minimálně polovinu letu (přes pět hodin).

Čas si tak mimo jiné zpestřila natáčením videa na sociální síť TikTok. To zatím nasbíralo přes čtyři miliony zhlédnutí. „(Letuška) zajistila, abych měla všechno, co potřebuji na následujících pět hodin. Od jídla až po pití. Neustále mě ujišťovala, že budu v pořádku,“ popsala na něm Fotieová. „Děkuji islandským aerolinkám za moji VIP karanténu,“ poděkovala dále personálu.

Lidé její video zvědavě komentovali především se zájmem dozvědět se, jak se jí podařilo na palubu letadla dostat. Americká učitelka zdůraznila, že před cestou absolvovala s negativním výsledkem dva PCR testy. Dodala také, že má za sebou kompletní očkování včetně posilující dávky.

Po příletu do Reykjavíku se ihned odebrala do karantény, kde strávila i samotné svátky. Do finální destinace, kam cestovala se svým bratrem a otcem (Švýcarsko), tak zatím nedorazila, informuje britský The Guardian.

Čas v hotelové karanténě se jí rozhodla opět zpříjemnit letuška, která se o ni starala v průběhu letu. „Koupila mi květiny a malý vánoční stromeček se světly, abych si ho mohla pověsit,“ řekla Fotieová. „Je to tak srdečné gesto. Je to anděl,“ dodala.

Reklama

Doporučované