Hlavní obsah

Zájemci vybrali jméno mladé pandě ze Zoo Brno

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Zájemci vybrali v hlasování na internetu jméno mláděti pandy červené, které se na jaře narodilo v brněnské zoo. Hlasovalo jich asi 500, řekl ČTK mluvčí zahrady Michal Vaňáč.

Článek

Jméno pandy se návštěvníci dozvědí při jejím křtu o následujícím víkendu.

Na výběr byla tři jména, a to Joshua, Siddhi nebo Bhoomi, lidé jim mohli dávat hlasy od čtvrtka do neděle prostřednictvím sociálních sítí. „Vítězné jméno dostalo 42 procent hlasů, druhé v pořadí 32 procent, třetí 26 procent,“ uvedl Vaňáč.

Zoo nechává o jménech hlasovat jen u vybraných mláďat. V minulosti to umožnila například u jednoho z narozených lvíčat, u mláďat ledních medvědů či u medvědů kamčatských.

„Vítězné jméno oznámíme na křtu, který se uskuteční 19. září ve 14:00 v rámci Mezinárodního dne pand červených,“ doplnil mluvčí.

Narození pandy v Brně je výjimečné. Zoo Brno chová pandy červené od roku 2013, až dosud ale bez mláďat. Malý samec přišel na svět už na konci května, matka ho ukázala chovatelům a návštěvníkům až v polovině srpna.

Panda červená je menší stromová šelma, o něco větší než kočka domácí. Pandě velké není blízce příbuzná, má pouze podobný způsob života. Jejím domovem jsou horské lesy a džungle v podhůří Himálaje.

Reklama

Doporučované