Hlavní obsah

Zákulisí návštěvy Miloše Zemana ve Sněmovně a jeho „nekampaň”

Podívejte se, jak probíhala návštěva prezidenta Miloše Zemana.

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman se po dlouhé době objevil na veřejnosti. Navštívil Poslaneckou sněmovnu dva dny před prezidentskými volbami.

Článek

Prezident Miloš Zeman se po dlouhé době objevil na veřejnosti, a to v Poslanecké sněmovně u příležitosti hlasování o důvěře vládě. S projevem vystoupil prezident dva dny před prezidentskými volbami.

Prezident se v Parlamentu objevil v komplikované situaci, kdy bylo předem jasné, že vláda důvěru nezíská. Zeman obhahuje svůj post a celou dobu opakuje, že v druhé přímé volbě prezidenta nedělá kampaň, ze Sněmovny ale promluvil v roli prezidenta i kandidáta.

Před tím, než přijel prezident, se připravil koberec a ochranka obsadila ulici. Po příjezdu hlavu státu uvítal šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO).

Po příchodu do Sněmovny vyrazil prezident k novinářům ke Slavnostnímu schodišti, kde se vyfotil. I když lékaři oznámili, že prezidentův zdravotní stav není překážkou pro výkon funce, ve Sněmovně jel do jednacího sálu výtahem a vynechal schody.

Zeman v Poslanecké sněmovně řekl, že podpoří premiéra Andreje Babiše i při druhém pokusu, bude ale žádat 101 poslaneckých podpisů.

Řada politiků na Twitteru Zemanův projev označila za součást kampaně před prezidentskými volbami. Při odjezdu na prezidenta čekal i jeho protikandidát Marek Hilšer, s prezidentem ale nemluvil.

Reklama

Doporučované