Hlavní obsah

Vojtěch se domluvil s Plagou, co čeká školáky

Do škol se v listopadu opět vrátí testování žáků na covid-19. Nemá jít ale o plošnou akci, uvedl ministr Vojtěch. (ilustrační snímek)

Reklama

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po jednání s ministrem školství oznámil, že v rizikových okresech se budou děti muset opět ve školách testovat. Nebudou ale muset nosit respirátory.

Článek

Do tří krátkých bodů shrnul ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) výsledek jednání ohledně dopadů zhoršující se epidemické situace na školách.

Vojtěch se s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO) shodl na tom, že 1. a 8. listopadu proběhne testování na školách. Ovšem jen v okresech, které budou vykazovat vysoký výskyt onemocnění 300 případů na 100 tisíc obyvatel.

Na ohlášené plány na zavedení plošné povinnosti nosit respirátory ve třídách, proti kterým se Robert Plaga důrazně ohrazoval, nakonec nedojde. „Děti nebudou mít respirátory ve třídách,“ oznámil na sociální síti Twitter Adam Vojtěch.

I třetí bod se týká respirátorů: neočkovaní učitelé budou mít nově povinnost během výuky nosit respirátor. Všechny tři body následně potvrdil i ministr školství Plaga na svém twitterovém profilu.

„Snažili jsme se najít společně kompromis mezi ochranou dětí a jejich rodin a komfortem při výuce. Jsem rád, že jsme se všichni shodli,“ dodal k oznámeným opatřením ministr zdravotnictví.

Reklama

Doporučované