Hlavní obsah

Žamberk opravuje starý skatepark za 2,4 milionu korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Žamberk na Orlickoústecku začíná opravovat starý skatepark. Stavební firma si dnes převzala staveniště. Do června bude mít práce za 2,4 milionu korun hotové.

Článek

Místo starého asfaltu bude hladká betonová plocha vhodná pro kolečkové sporty. „Již o letošních letních prázdninách bude sloužit svým uživatelům. Realizace bude mít svá specifika a některé práce, speciální betonáže a broušení, budou probíhat i v nočních hodinách,“ uvedla vedoucí odboru majetku a investic Lenka Fránková.

Plochu doplní překážky, přístupový chodník ze zámkové dlažby, mobiliář, oplocení a nová výsadba zeleně.

„Náš skatepark není závodním sportovištěm a ani jím být nemá. Jeho účelem je nabídnout lehce adrenalinové, ale zároveň bezpečné vyžití sportovcům na kolečkových bruslích, skateboardech, koloběžkách a kolech a místo k setkávání mládeže,“ uvedla Fránková.

Nový skatepark plánuje v budoucnu například Proseč na Chrudimsku, která jej ještě nemá. Nejdřív vznikne studie. Město také bude hledat vhodné dotace. Skatepark bude vhodný pro skateboardy, kolečkové brusle i kola.

„Reálná realizace skateparku je nejdřív v příštím roce. Dělali jsme anketu, po skateparku je mezi obyvateli poptávka. Už tady máme pumptrack. Sportovištěm pokryjeme velkou část dětí. Je to vždycky otázka peněz a otázka toho, aby byla spokojená většina,“ řekl ČTK starosta Jan Macháček (Za lepší Proseč).

Reklama

Doporučované