Hlavní obsah

Zápach nad Českem se zhorší, policejní umění mlčení a návod, jak zakrýt požár

Den očima Josefa Mačího.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejzajímavější zprávy pátečního dne sestavil Josef Mačí.

Článek

V Česku to začíná pěkně smrdět a příští týden se to ještě zhorší. Od pondělí totiž tři hlavní distributoři zemního plynu zvýší intenzitu jeho zápachu. Lépe se tak přijde na případné úniky. Pokud tedy ucítíte něco podezřelého, okamžitě to hlaste.

Policie a pražští státní zástupci názorně ukázali jak promluvit a neříct nic. Na tiskové konferenci ke kauze Babiš nepovolili ani dotazy novinářů. Otázkou tak třeba zůstává, jestli vyšetřovatelé požádali Švýcarsko o právní pomoc. „Žádost o mezinárodní právní pomoc podána nebyla,“ řekl Seznamu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Server Aktuálně.cz ale s odvoláním na švýcarské úřady uvedl, že Česko žádost poslalo. A teď se v tom vyznejte.

To běloruská policie na zlepšení svého mediálního obrazu pracuje a ukázalo to ve videu. Šestnáctiletý Arsenij nafackoval soše městského strážníka. Člověk by čekal, že ho policisté tak ze zvyku brutálně zbijí, místo toho jen mladíka přiměli, aby se soše omluvil. Uvidíme, jak jim to dlouho vydrží.

Na přehled událostí, které dnes zaujaly Josef Mačího, se podívejte ve videu.

Reklama

Doporučované