Hlavní obsah

Zaskočená starostka nechtěla jen nadávat a teď je skokankou voleb

Foto: Michaela Šebelová, Seznam Zprávy

Michaela Šebelová se stane novou poslankyní.

Reklama

Starostka Michaela Šebelová se dostane do Sněmovny ze čtrnáctého místa kandidátky.

Článek

Bude pravděpodobně jedním z největších skokanů letošních sněmovních voleb.

Starostka Kunčic pod Ondřejníkem na Frýdecko-Místecku Michaela Šebelová byla na kandidátce Pirátů a Starostů v Moravskoslezském kraji až na čtrnáctém místě. Přesto mezi kandidáty této koalice v regionu získá nejvíce preferenčních hlasů a stane se poslankyní.

Sama byla z tohoto výsledku a podporou voličů zaskočena.

„Já jsem z toho úplně v šoku. Přemítám, jak se to mohlo stát. Nevedla jsem žádnou speciální kampaň. Možná mě lidé v kraji znají. Nedokážu si to vysvětlit, jsem z toho překvapená,“ uvedla pro Seznam Zprávy Michaela Šebelová, která kandidovala za starosty.

Michaela Šebelová podle svých slov jedenáct let působí v komunální politice. Než se stala v Kunčicích pod Ondřejníkem starostkou, dělala v obci místostarostku a byla i radní.

Do Sněmovny chtěla kandidovat, protože už nechtěla jen nadávat na to, jak Česko funguje.

„Nejsem s tím spokojená. Říkala jsem si, že člověk nemůže jen nadávat a že musí přiložit ruku k dílu,“ prohlásila starostka Šebelová.

Otázka, čemu by se chtěla ve Sněmovně věnovat, starostku Šebelovou překvapila.

„Vůbec žádné plány nemám. Já jsem opravdu nepřemýšlela na tím, že bych ze čtrnáctého místa uspěla. Určitě chci dál pracovat pro naši obec,“ prohlásila.

Novopečená poslankyně, původní profesí fyzioterapeutka, během rozhovoru doplnila, že se chce věnovat zdravotnictví, sociálním věcem a kultuře. Říká, že politika a její občanská profese mají mnoho společného. „Pracujete pro lidi, ale bez jejich spolupráce a aktivního zapojení nemáte výsledky,“ říká Michaela Šebelová.

Větším skokanem než kandidátka Starostů a nezávislých je mezi všemi kandidáty jen zlínský hejtman Radim Holiš. Ten se dostal díky preferenčním hlasům z 22. až na druhé místo mezi kandidáty ANO ve Zlínském kraji.

Reklama

Doporučované