Hlavní obsah

Závodní holub se prodal dráž než luxusní auto, autobusové zastávky jen na znamení a korupce jako hlavní problém

Den očima Petra Švihela.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Petr Švihel vybíral události, které ho 19. března zaujaly.

Článek

Korupce je podle Čechů větší problém než imigranti. Tvrdí to alespoň nejnovější průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění. Korupci vnímá jako problém 60 procent oslovených, migranty 42 procent. Přitom v roce 2016 vnímalo migraci jako hlavní nebezpečí 74 procent dotázaných.

V Belgii vydražili holuba za 32 milionů korun. Jde o závodního holuba, kterého přirovnávají k Luisi Hamiltonovi. Původní majitel popisoval moment, kdy se cena holuba přehoupla přes milion eur, jako nereálný. A není se čemu divit. Za tu cenu si můžete koupit třeba superluxusní vůz. Klidně i třikrát.

Do letních olympijských her v Tokiu zbývá zhruba rok a tři měsíce. Vrcholící přípravu komplikuje korupční skandál. Šéf japonského olympijského výboru odstoupil kvůli podezření z korupce. Japonci si měli podle francouzských vyšetřovatelů pojistit vítězství nad Madridem a Istanbulem za pomoci dvou milionů eur.

Všechny zastávky pražských autobusů by mohly být pouze na znamení. Změna by přinesla finanční úspory, zrychlení dopravy a více spojů. Popisuje to dokument, který vypracoval Ropid. Zavedení všech zastávek na znamení by přineslo roční úsporu až pět milionů korun. Nevýhodou by bylo podle analýzy například to, že cestující by nemohli dobíhat spoje a stát na zastávce dostatečně viditelně.

Reklama

Související témata:

Doporučované