Hlavní obsah

„Zbabělý” strážce, který při masakru v Parklandu nezakročil, se brání. Postupoval prý podle předpisů

Scot Peterson, kterého Donald Trump označil za zbabělce, podle svých slov v Parklandu postupoval podle předpisů.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

Ozbrojený strážce, který zůstal při masakru ve floridské škole v Parklandu v době útoku stát před školou, si myslel, že se střílí venku a nikoliv uvnitř školní budovy.

Článek

Ozbrojený strážce Scot Peterson, který při střelbě v parklandské škole zůstal stát před budovou, postupoval podle předpisů. Tvrdí to jeho právní zástupce Joseph DiRuzzo.

DiRuzzo řekl, že jeho klient zůstal před budovou, protože se domníval, že se střelba ozývá zvenčí. Dále prý pak Peterson postupoval přesně podle toho, co se naučil při výcviku. Zaujal pozici a kryl se. Označení zbabělec proto podle DiRuzza Petersonovi zcela zjevně nenáleží.

Scot Peterson se podle místního šerifa dostal k budově střední školy minutu a půl po začátku střelby. Útok, při kterém devatenáctiletý student Nicolas Cruz zavraždil 17 lidí, trval 6 minut.

O Petersonově nečinnosti se šerif Scot Israel dozvěděl z videonahrávky a chtěl Petersona propustit, ten ho ale předešel a sám rezignoval. Šerif řekl, že se mu z Petersonova jednání doslova udělalo zle. Americký prezident Donald Trump ho později označil za zbabělce.

Reklama

Doporučované