Hlavní obsah

Zbloudilé kulky létaly obcí. Ohrožuje střelnice dál obyvatele vesnice?

Záhady Josefa Klímy: Lékařku zasáhla zbloudilá kulka na vlastní zahradě. Ohrožuje střelnice dál životy obyvatel západočeské vesnice?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Josef Klíma se v letním speciálu vrací k případům, jimž se v průběhu roku věnoval. V reportáži se vrací do obce Chotěšov, kde si lidé připadali jako ve válečné zóně. Ohrožovala je totiž místní střelnice.

Článek

Představte si, že v poklidu plejete záhonky na zahrádce, kolem vás se batolí vnouček – a najednou vám někdo prostřelí nohu. Ani nevíte, odkud střela přiletěla. Tenhle zásah dostala místní lékařka, paní Klemperová. Naštěstí si nohu zkušeně ošetřila, než přijela záchranka.

Nebo sedíte dokonce doma v kuchyni, luštíte křížovku – a prásk! Kulka proletí oknem. Takhle sužovala řad let v západočeském Chotěšově občany soukromá střelnice, vzdálená necelý kilometr od prvních domů města.

Protestovali občané, protestoval starosta, všechno marné. Jak říkal pan Himmel, kterého kulka v kuchyni málem trefila do hlavy: „Než přijede policie, než se to vyšetří, stejně se už nezjistí, kdo přesně zrovna v tu chvíli střílel.“ Ze zoufalství se občané obrátili na náš pořad. A jak se po naší reportáži z loňského června situace v obci změnila?

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované