Hlavní obsah

Zdraví je přednější, píše fanouškům kouč Liverpoolu

Foto: Profimedia.cz

Kouč fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp.

Reklama

Nejdříve 3. dubna se znovu rozběhne nejprestižnější fotbalová liga světa, anglická Premier League. Rozhodnutí o přerušení asi nejvíce rozesmutnilo příznivce Liverpoolu, jenž i přes klopýtnutí, kvůli kterému nezapsal rekordní počet vítězství v řadě, suverénně kráčel za titulem. Fanouškům teď napsal kouč „The Reds“ Jürgen Klopp.

Článek

„Nemyslím si, že je teď chvíle, kdy by myšlenky fotbalového manažera měly být důležité, ale s ohledem na naše příznivce chápu, že chtějí slyšet vyjádření týmu. A já hodlám situaci čelit,“ začíná Kloppův dopis liverpoolským příznivcům. Právě německý trenér často poukazuje na „přeceňování“ role fotbalových trenérů, když se jich novináři ptají na otázky mimo fotbalové dění.

„Už dříve jsem řekl, že fotbal se vždy zdá nejdůležitější z nejméně důležitých věcí. Dnes ale fotbal a fotbalové zápasy nejsou opravdu vůbec důležité,“ pokračuje Klopp v dopisu zveřejněném na webu Liverpoolu FC. „Samozřejmě nechceme hrát před prázdným stadionem a nechceme pozastavení soutěže ani odklady zápasů, ale pokud to pomůže jednomu jedinému člověku, aby zůstal zdravý, nebudeme toto rozhodnutí nijak zpochybňovat,“ píše dále Klopp.

O pozastavení anglické nejvyšší fotbalové soutěže se rozhodlo v pátek poté, co byli pozitivně testováni na koronavirus kouč Arsenalu Mikel Arteta a křídelník Chelsea Callum Hudson-Odoi. V karanténě už je nejméně osm klubů první ligy. Vedení Premier League oznámilo přerušení všech anglických profesionálních soutěží minimálně do 3. dubna.

„Dnešní rozhodnutí se provádí s cílem udržet lidi v bezpečí. Z tohoto důvodu ho plně podporujeme. Tento virus ukázal, že fotbal nenabízí imunitu. Všem našim soupeřům i jednotlivcům, i těm, které onemocnění zasáhne: myslíme na vás a modlíme se za vás,“ vyjadřuje podporu Klopp.

„Mějte své zdraví na prvním místě. Neriskujte. Přemýšlejte o těch zranitelných v naší společnosti a mějte s nimi soucit. Prosím, davejte na sebe pozor,“ apeluje na fanoušky německý kouč. You Will Never Walk Alone, tedy „Nikdy nepůjdeš sám“, loučí se Klopp klubovým mottem.

Reklama

Související témata:

Doporučované