Hlavní obsah

Zeman má občas pravdu, média se někdy opravdu chovají pitomě, říká Robert Čásenský

Co si myslí o novinářích a současné politice šéfredaktor časopisu Reportér Robert Čásenský?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Patří k nejdůležitějším postavám české žurnalistiky, sedm let byl šéfredaktorem MF DNES. Odešel dobrovolně poté, co před pěti lety „jeho noviny” v rámci vydavatelství Mafra koupil Andrej Babiš. „Říkal mi, že o mě stojí, ale ja věděl, že nemohu vést noviny pod oligarchou,” říká Čásenský, který dnes stojí v čele měsíčníku Reportér. Vydávat ho začal v září 2014.

Článek

Za pětadvacet let své úspěšné kariéry prošel Robert Čásenský (44) Českým deníkem, Denním Telegrafem, Lidovými novinami a MF DNES.  Dnes má svůj vlastní časopis a tvrdí, že je to nejlepší práce, kterou kdy potkal.

Na práci médií ale díky své zkušenosti dokáže nahlížet kriticky. „V prezidentské kampani před pěti a půl lety drtivá většina médií nepokrytě fandila Karlu Schwarzenbergovi, což se dá považovat až za aktivismus. Snažili jsme se tomu bránit, ale i MF Dnes byla jednoznačně na straně Schwarzenberga. Tehdy média utrpěla značnou část důvěryhodnosti,“ říká Čásenský.

Proč dobrovolně odešel z místa, považovaného za jedno z nejlepších v české žurnalistice? Kdy na něj Andrej Babiš křičel? Co zajímalo německé vydavatele? A proč se Česko v roce 2018 ocitlo tam, kde dnes je?

Podívejte se na celý rozhovor s Robertem Čásenským ve videu umístěném nahoře v článku.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se .

Reklama

Doporučované